Helyi légtisztítók

A dohányzás káros hatásai közismertek és tudományosan bizonyított tények. Káros hatásaik nem csak az aktív, hanem a passzív dohányzókat is érintik, ezért a legtöbb európai országban, így Magyarországon törvények írják elő, hogy a nemdohányzók egészségét meg kell védeni a “passzív dohányzás” veszélyeitől. Ezek a problémák leggyakrabban a különféle vendéglátó ipari létesítményekben és a munkahelyeken fordulnak elő.Jogszabályok írják elő a dohányzás megtiltását, illetve kijelölt dohányzóhelyek kialakítását vagy hatékony légtisztító berendezések alkalmazását.

A kijelölt dohányzóhelyek alkalmazása is számos konfliktus forrása lehet. Sok helyen a “dohányzásra kijelölt hely” a folyosó egyik sarka vagy egy kis méretű helyiség, ahonnan a léghuzat a nemdohányzó zónákba sodorja a füstöt. Ugyancsak kellemetlen helyzetbe hozzuk a dohányzásról lemondani nem tudókat, akiket sokszor az épületek bejárata mellett, vagy az udvaron a szabadban “kialakított” helyekre kényszerítünk. Mindezen problémákat megelőzhetjük a korszerű, nagy hatékonyságú elektrosztatikus légtisztítók alkalmazásával.

Magyarázat:

 1. Szennyezett levegő.
 2. Mechanikus előszűrő.
 3. Az ionizáló huzalok vagy lapok pozitív potenciálra töltik fel a szennyező részecskéket.
 4. A negatív töltésű alumínium lemezek mágnesként vonzzák magukhoz a pozitív töltésű részecskéket.
 5. A tiszta levegő a kifúvórácson keresztül visszaáramlik a helyiség légterébe.

Az elektrosztatikus légtisztítók a teremlevegő-tisztítás innovatív termékei. A beszívott levegőben lévő szennyező anyagokat a készülékek több fokozatban választják le. A finomleválasztást a készülék elektrosztatikus fokozata végzi. Az elektrosztatikus szűrőfokozat mint egy erős mágnes magához vonzza a feltöltött parányi – 0,01 mikrométer – részecskéket is, és 99%-os hatásfokkal kiszűri a levegőből. Ezeknek a parányi szennyező anyagoknak a többsége a szokásos mechanikus vagy nedves leválasztású elven működő szűrőkészülékeken egyszerűen áthatol. Az elektrosztatikus elven működő készülékekkel az olyan egészségkárosító szennyező anyagok is, mint a dohányfüst, utcai porok, allergiát okozó háziporok, pollenek, gombaspórák, baktériumok, sőt számos vírusfajta is kiszűrhetők.

A készülékek használatának legfontosabb előnyei:

 • A készülék szűrőjét soha nem kell kicserélni. Az elszennyeződött szűrőcella egyszerű mosással 100 %-os mértékben, gyakorlatilag korlátlan alkalommal regenerálható. Ezáltal megtakaríthatók a más készülékeknél szükséges csereszűrők beszerzési költségei. Mosogatógépben is moshatók!
 • A szokásos légszűrőkkel összehasonlítva alacsonyabb áramfelvétel. (energia megtakarítás)
 • Nagy üzembiztonság
 • Csendes működése következtében éjszakai használatra is alkalmas.
 • 99%-os hatékonysággal távolítja el a lakások, irodák, éttermek, szórakozóhelyek stb. szokásos légszennyező anyagait.
 • A legparányibb részecskéket is – 0,01 mikrométer – hatékonyan kiszűri!
 • A baktériumokat, sőt számos vírusfajtát is kiszűri a levegőből, és a készülékben lévő nagyfeszültség által elpusztítja.
 • A nagyfeszültség oxidációs hatásának következtében jelentősen mérsékli a kellemetlen szagokat, pl. konyha- illetve ételszag.
 • Az ionizált levegő élettanilag frissítő hatást fejt ki.

A még hatékonyabb szagtalanítás céljából a legtöbb készülék aktívszenes szűrőbetétet is tartalmaz, illetve tartozékként külön vásárolható hozzájuk.

Az Table Top típusú asztali készülék a kisebb lakó- vagy hálószobák optimális légfrissítője. A dohányzóasztal közelében elhelyezve megkíméli a munkatársakat vagy családtagokat a passzív dohányzás “élményétől”.
Légszűrési teljesítménye: 85-180 m3/h.  Kifutott termék. Már nem forgalmazzuk.

 

 

 

Az S 60/120 típusú készülékek mennyezetre függesztve vagy falra szerelhetők. 600 x 600 mm -es méretüknél fogva a szokásos méretű álmennyezet panelokba is beszerelhetők. Egyik igen fontos tulajdonságuk, hogy a külső frisslevegőt a készülékek megszűrve hozzá tudják keverni a belső megszűrt levegőhöz. Így télen sem okoz kellemetlen huzatérzetet az időnkénti szellőztetés. Kiválóan használhatók bárokban, éttermekben, diszkókban, konferenciatermekben, dohányzásra kijelölt helyiségekben és nagy méretű irodákban. A szűrőcellák nagykonyhai mosogatógépekkel is tisztíthatók.
Légszűrési teljesítményük: 340 – 1.360 m3/h.

 

Akciók:

 

 


888/889 típusú rugóerő működtetésű, nyitott tömlődob család

Akciós ár: 39 700 Ft

Nederman-Hose-reel-888-889

       


 


300E típusú mobil ipari porszívó készülék

Akciós, bemutató készülék ára: 375 000 Ft +ÁFA

300-e-mobil