Központi ipari magasvákuumú elszívó-leválasztó rendszerek

A magasvákuumú telepített központi rendszerekkel a legkülönfélébb technológiai folyamatokban keletkező porokat, forgácsokat, granulátumokat, törmelékeket, füstöket stb. lehet egyidejűleg elszívatni és nagy hatékonysággal leválasztani. A rendszerekbe építhető számos automatizálási tartozék és funkció komplett üzemcsarnokok automatikus elszívási leválasztási feladatait eltudják látni. A vákuumcső hálózat oldható kötésű csatlakozó elemei lehetővé teszik a hálózat gyors átalakítását, bővítését. (Gépek áttelepítése, új gépek csatlakoztatása, technológiai folyamatok változása stb.) A technológiai elszívási feladatok mellett a rendszerekkel a csarnokok hatékony és higiénikus takarítása is elvégezhető.

Az alábbiakban néhány példa az általunk tervezett és kivitelezett rendszerekből és alkalmazási területekről.

Coloplast1

Robbanás veszélyes aktív szénpor és műanyag porok elszívása nagy teljesítményű, robbanás védett,  kültéri telepítésű központi magasvákuumú rendszerrel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Repülőgép karbantartó üzem csiszoló kompozit műanyag megmunkáló műhelyének kombinált porelszívása és szűrése. A vágás és csiszolás  egy védőfüggönyökkel körbehatárolt  8 x 4 m alapterületű fülkében történik. A keletkező porokat a padlózat taposórácsin keresztül elszívjuk, automatikus tisztítású, robbanásvédett patronos szűrőberendezéseken megszűrjük és a megszűrt levegő kb. 90 %-t a fülke mennyezetén keresztül vissza vezetjük. A keletkező kismértékű depresszió megakadályozza hogy a por kiáramoljon a fülkéből. Az alsó elszívás és a felső befújás a lefelé irányuló légáramlással folyamatosan és hatékonyan távolítja el a port. A vágás és csiszolás során keletkező port közvetlenül a kézi szerszámgépekhez csatlakozó rugalmas gégecsövekkel  elszívjuk, hogy a lehető legkisebb legyen a porterhelés  a fülkében. A szerszámgépek közvetlen porelszívását végző központi vákuum-szűrő egység több szomszédos műhelyt is kiszolgál.

EPCOS

Elektronikai alkatrészgyártó üzem központi magasvákuumú műanyag és fémpor, forgács elszívó rendszere. Beépített kapacitás: 9 500 m3/ó – 20 kPa vákuum mellett.

forgacs1n

Fémforgácsok elszívása központi magasvákuumú rendszerrel.

uvegsz1n

 

Üvegszál erősítésű poliészter tartályok vágásánál, csiszolásánaé keletkező porok elszívása közvetlenül a szerszámgéptől.