Olajköd elszívás:

Az intenzív forgácsolási technológiák során a szerszámot és a munkadarabot hűtőemulzióval vagy tiszta ásványolajjal védik a túlhevüléstől.
A keletkező hőtől és a munkadarab vagy a szerszám nagysebességű forgásától a hűtőfolyadék olajos, füstös permetként szétszóródik
a gép környezetében és belélegezve a dolgozók tüdejébe is bekerül.
Az ásványolaj közismerten erősen karciogén anyag, így az ellene való védekezés kiemelt jelentőségű. Az egészség károsításon kívül meghibásodások keletkeznek az elektromos és elektronikus készülékekben is, melyek költséges javításokat és leállásokat”eredményezhetnek”.
Elszívó és szűrő berendezéseink 99,997 %-os arányban leválasztják a töredék mikron méretű részecskéket is, így a megszűrt levegő
visszavezethető a műhely légterébe. Ezáltal a fűtési szezonban igen jelentős mennyiségű hőenergia költség takarítható meg. A géppark méretétől, az elrendezések jellegétől és a várható esetleges gépáthelyezések gyakoriságától függően alkalmazhatunk gépenkénti, azaz egyedi vagy központi elszívásokat.

A forgácsoló szerszámgépek jellegéből, burkoltsági fokából és méreteitől függően az elszívási szükséglet kb. 400 – 3 000 m3/h -ig terjed. CNC gépeknél a méretezésnél a jellemző ciklusidőket is figyelembe kell venni.

Az általunk telepített gépek mind leválasztási képességüket, mind élettartamukat tekintve kiemelkednek más hasonló rendeltetésű termékek közül. Szűrőbetétjeink jellemző élettartama 2-3 év! 

NOM 4

A NOM 4 típusú készülék a NOM család legkisebb tagja. Kapacitás 400 m3/h. Kisebb méretű CNC megmunkáló központok olaj vagy hűtőemulzió ködének elszívására és leválasztására. Közvetlenül a berendezés tetejére telepíthető, a kivélasztott olaj vagy emulzió vissza csurog a munkatérbe. Kiváló leválasztási hatás, alacsony karbantartási költség.

NOM 18, 28 rest.

NOM 18 és 28 típusú készülék a NOM család közepes teljesítményű tagjai. Kapacitásuk 1 800 és 2 800  m3/h. Nagyméretű vagy több kisebb CNC  megmunkáló központ olaj vagy hűtőemulzió ködének elszívására és leválasztására. Kiváló leválasztási hatás, alacsony karbantartási költség.

NOM 112..rest

NOM 112 típusú készülék a NOM család legnagyobb teljesítményű tagja. Kapacitása 10 000 m3/h. Központ elszívó és leválasztó hálózatok kiépítésére. Leválasztási  hatásfoka, és karbantartási költség igénye hasonló a család többi tagajaival.

061

CNC megmunkáló központ hűtőemulzió köd központi elszívása, leválasztása.